Кухненски смесители

Кухненски смесители

Често, когато правим ремонт на кухнята или избираме продукти за обзавеждане на кухня на едно от последните неща, на които обръщаме специално внимание е изборът ни на кухненски смесители.  Не трябва да подценяваме избора на кухненски смесители, защото колкото и лесен да ни изглежда на пръв поглед, толкова и всъщност е труден правилният избор. Кухненските смесители са тази малка част от интериора на кухнята, която може да послужи като акцент. В момента на пазара има голямо разнообразие от различни дизайни на кухненски смесители. При избора си на кухненски смесители трябва да вземем под внимание няколко неща:
•    Удобство
Обикновено повечето хора избират кухненски смесители с две ръкохватки, може би заради цената. Това са стандартните кухненски смесители, които можете да срещнете навсякъде. В днешно време вече има кухненски смесители с една ръкохватка, които са много по-удобни и само с едно завъртане в посока получаваме желаната температура и струя. Новите термостатични кухненски смесители също не са за изпускане, когато говорим за удобство. Те имат вграден термостат, който регулира температурата на водата.
Добре е кухненските смесители да са високи и с дълъг чучур, за да са удобни за миене на по-големи съдове. Ако пък Вашият смесител за кухня има издърпващ се душ за миене на плодове и зеленчуци това е перфектно.
Функцията за въртене на чучура също е важен фактор, когато говорим за удобство при кухненски смесители. Добре е чучурът да се завърта до най-малко 180 градуса, за да може да се маневрира спокойно с него.
•    Монтаж
    Кухненски смесители с лесен монтаж и гъвкави връзки е добро решение за домакинството.
•    Механизъм
Вече на пазара се предлагат кухненски смесители с ограничител, което значително намалява разхода на вода.
•    Дизайн
Както казахме и по-горе кухненските смесители са важна част от интериора на кухнята. Пазарът днес е много разнообразен – от ретро смесители до най-модерните и иновативните дизайни. Внимателно трябва да се съчетае цвета и стила на кухненския смесител с цялостния дизайн на помещението.
•    Материал, от които са направени кухненските смесители
Това е важен фактор при избора на кухненски смесители, оказва влияние върху безопасността и практичността. Обикновено кухненските смесители се произвеждат от метални сплави и керамика. В някои се съдържа и пластмаса.
 Обикновено покритието е хром, но има варианти и с злато, сребро, бронз, платина. Варовикът е доста голям проблем за кухненските смесители, затова е добре да има антиваровикова система.

0

28 юни 2018

Още новини